Nieuws,  Persoonlijk

Weekoverzicht – week 15 (2020)

Het is een gekke tijd. Dat hoor je nu vaak. We zitten inmiddels vier weken thuis en in die vier weken ben ik toch wel wat ‘bewuster’ gaan leven en gaan genieten. Omdat we nu zoveel tijd thuis brengen, ben ik na gaan denken over hoe ik mijn tijd wil besteden, en vooral hoe niet. Het bracht me op een idee om jullie mee te nemen in hoe mijn leven er nu uit ziet. Kijk en lees mee!

Thuis werken en lesgeven

Mijn bureau in de ochtend

Na weken begin ik ritme te krijgen in mijn werkdag – en daarmee begin er toch ook wel een beetje zat van te worden. Aan de ene kant is het heerlijk – lekker thuis, beetje koffie halen tussendoor en op je gemak de leerlingen helpen. Aan de andere kant – mis is het geroezemoes en het kletsen met mijn collega’s en mijn leerlingen. Via de mail en andere media contact hebben is toch anders en is toch een ander soort van communicatie.

Ik begin elke week met een ‘coachgesprek’ met mijn coach/mentorleerlingen. Alle leerlingen vertellen ze wat hen bezighoudt en waar ze tegenaan lopen. Ik geniet altijd erg van dit soort gesprekken want als de één tegen iets aanloopt, dan kan de ander vaak wel helpen. Een goed begin van de week! 🙂

Je kunt je voorstellen dat onderwijs op afstand de nodige uitdaging met zich meeneemt. Ik geef les via verschillende media: YouTube, Discord, Microsoft Teams, Instagram en natuurlijk de mail. Het maakt het soms wel wat lastig maar toch heb ik ook plezier in bijvoorbeeld YouTube video’s maken. Ik heb er inmiddels al best wat gemaakt. Deze week stond een Koude Oorlog video voor klas 3 op de planning. Zie het eindresultaat (5 uur verder..) hieronder!

Na hard werken welverdiend genieten

In toene

In december verhuisden Kevin en ik van stad naar Zuidhorn. Aan onze tuin is nooit wat aan gedaan dus het werd tijd dat wij deze gingen aanpakken. Beide zijn we enorme tuinliefhebbers en sinds de tijd dat we thuis zijn, zijn we dan ook dagelijks als een soort van pauze in de tuin te vinden. Deze week begon het eindelijk vorm te krijgen – de moestuin is aangelegd, de bomen zijn geplant, bloemetjes in onze zelfgemaakte bloembakken en het insectenhotel wordt volop bewoond door onze bijenvrienden! Toch wel trots op het eindresultaat.

Creatief

Ik hou van knutselen, handwerken en lekker creatief zijn. Ik werk meer dan normaal dus is het ook goed om momenten te hebben waarbij je de tijd vergeet en gewoon lekker kunt ontspannen. Ik heb mijn knutselspullen weer tevoorschijn gehaald en ik ontdekte een nieuwe hobby: digitaal tekenen. Met mijn oude ipad en een tekenappje (Procreate) ben ik deze week mijn favoriete figuur uit de geschiedenis aan het tekenen – de Engelse koning Hendrik VIII.

Work in progress

Kaartjes en sporten

Zumba met Marloes!

Deze week was toch wel erg druk – veel bellen en berichten. Hierdoor was er jammer genoeg weinig sprake van wandelen en sporten (note to self: doe dit meer!) . Toch heb ik een momentje kunnen vinden. Marloes Pieksma, de meest fijne zumba instructie die helaas vorig jaar verhuisde van Groningen naar Almere, gaf een zumba les via Facebook Live. Zo creatief en ik vond het heel fijn om een half uurtje lekker te zweten!

Kaartje van Xayide – met Floortje op de achtergrond

Gedurende deze periode stuur ik veel kaartjes. Om mensen even te laten weten dat ik aan ze denk. Deze week kreeg ik ook veel kaartjes terug. Zo kreeg ik een kaartje van Xayide, een oud-studiegenootje. Een prachtige kaart met een tekening van Floortje (onze poes). Ook kreeg ik een kaart van een leerling. Ik heb geen idee hoe ze aan mijn adres is gekomen maar ik werd ontroerd door de boodschap. Daar doe ik het toch wel allemaal voor! En tot slot – kreeg ik ook nog bloemen van mijn werk. Erg verwend dus!

Een kaartje van een leerling uit klas 2

Een fijne week. Het blijft bijzonder wat we nu meemaken maar ik probeer de positieve dingen ervan in te zien. Ik ben erg benieuwd hoe jij dat doet.

Ik hoop dat alles goed met je gaat en ik wil je bedanken voor het lezen!

Liefs, Iris.

P.s. Laat je me weten wat er je van deze blog vond?


© Iris van den Brand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *